• Conjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen
  • Typer

Conjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen - Typer

Typer af conjunctivitis hos børn

Børn lider ofte af conjunctivitis på grund af de strukturelle træk i øjet. Af denne grund, hvis konjunktivitis begynder i barndommen team, inficeret og kan gendanne alle børnene. Derfor kan conjunctivitis forårsage karantæne i børnehaven. Hvis det ikke er tid til at behandle sygdommen, kan det give forskellige komplikationer.

alt

Strukturen af ​​conjunctiva af barnet

Bindehinde - en conjunctiva dækker den bageste overflade af øjenlåg og den forreste overflade af øjeæblet. Der er flere dele af conjunctiva. En del af det, som dækker den bageste overflade af øjenlåg, bindehinde kaldet tallet, som dækker sclera - bulbar conjunctiva eller sclera. Steder at gå conjunctiva af de øvre og nedre øjenlåg på øjeæblet kaldes øvre og nedre bue. Slit kapillære rum afgrænset af fronten gennem århundreder, og den bageste forfod øjeæble kaldes conjunctivalsækken. Bindehinde århundrede opdelt i brusk og conjunctiva orbital conjunctiva eller labial fold.

Conjunctiva er et stort antal blodkar og nerveender følsomme. I de første måneder af livet bindevæv basis århundrede består af mere sprødt og delikat end voksne bindevæv, og det er et meget mindre antal celleelementer, der er i stand til ikke-specifik forsvar mod infektion.

alt

Årsager og typer af øjenbetændelse

Conjunctivitis - betændelse i bindehinden er hovedsageligt infektiøs oprindelse, er den mest almindelige øjensygdom med et positivt resultat.

Forekomsten conjunctivitis skyldes at conjunctivalsækken af ​​deres anatomiske placering er tilgængelig for alle former for ydre påvirkninger, og hun conjunctiva let reagere på forskellige eksterne og interne eksponering. Børn konjunktivitis forekomme oftere på grund af umodenhed generel og lokal immunitet, såvel som på grund af ømhed og sårbarhed øjenvæv.

Adrift conjunctivitis er opdelt i akutte, subakutte og kroniske, på grund af fremkomsten - ved bakterie-, virus-, allergisk, svampe- og udvikle foranstaltninger ved forskellige fysiske og kemiske faktorer. Ved arten af ​​den inflammatoriske proces er opdelt i bluetongue conjunctivitis (betændelse uden pus), purulent, follikulær og tynd.

For børn, den mest karakteristiske af akut bakteriel og viral conjunctivitis. Bakteriel øjenbetændelse infektion forekommer oftest gennem snavsede hænder og pleje produkter (håndklæder, linned), er smitstoffer Staphylococcus, Streptococcus, E. coli, og så videre. Meget sjældent infektionen kommer ind i øjet gennem blodbanen fra andre foci af infektion i kroppen af ​​barnet. I viral conjunctivitis KonjunktivitisConjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen - Typer Årsagen til sygdommen er sandsynligvis adenovira infektion, der opstår som en kontakt (gennem hænderne og undertøj) og ved luftbårne dråber.

Kronisk conjunctivitis hos børn ofte forekomme med kroniske ENT sygdomme - kronisk halsbetændelse, adenoiditis, bihulebetændelse og så videre.

alt

Tegn på akut conjunctivitis hos børn

På trods af at årsagen til conjunctivitis kan være anderledes billede af sygdommen er karakteriseret ved en række almindelige symptomer - rødme, hævelse af conjunctiva og øjenlåg overgangsbestemmelser folder, tilstedeværelsen af ​​decharge.

Akut conjunctivitis begynder pludselig, først den ene og så det andet øje. Vises stikkende eller smerter i øjet, fornemmelse af fremmedlegeme, konjunktival rødme, hævelse og overdreven udledning. Bindehinde af lyserød bliver lyse rødt, hævelse fører til dens fortykkelse. Udledning kan være slimet, muco-purulent og purulent. Hos børn er sygdommen ofte ledsaget af utilpashed, feber og hovedpine HovedpineConjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen - Typer. Varigheden af ​​akut conjunctivitis spænder fra 5-6 dage til 2-3 uger eller længere.

Hos børn, der ofte en tynd form for øjenbetændelse, som er karakteriseret ved moderat hævelse af øjenlåg, kan lyse rødt farvning af bindehinden med tilstedeværelsen af ​​slimhinden petekkier og mucopurulent film let fjernes med en vatpind eller udgående spontant ved skrig af et barn.

alt

Tegn på kronisk konjunktivitis hos børn

I modsætning til akut conjunctivitis kronisk starter stille og er karakteriseret ved vedvarende og langvarig kursus. Børn klager over ubehag i øjet, ofte gned sine øjne med hænderne. Conjunctiva er let hævede og rød, dens overflade har en fløjlsagtig udseende.

Hos børn, kronisk conjunctivitis ofte sker med dannelsen af ​​en overgangsregering folder små gennemsigtige lys pink formations - follikler - udvidelsen af ​​lymfoide væv i bindehinden.

Konjunktivitis kan være kompliceret af overgangen af ​​inflammation af hornhinden (keratitis), som kan forårsage synsnedsættelse.

alt

Behandling af conjunctivitis hos børn

I nærværelse af store mængder af pus øjne vasket baby pink opløsning af kaliumpermanganat, 2% vandig opløsning af borsyre eller en frisk brygget te. Efter at øjnene begravet en 20% opløsning af natrium sulfatsil (sulfacetamide) - 5-6 gange om dagen eller øjendråber med antibiotika som foreskrevet (fx 0, 25% opløsning af chloramphenicol). Hvis det er nødvendigt, kan lægen ordinere antibiotika øjensalve (f.eks erythromycin).

I viral conjunctivitis øje instillation af interferon administreres 6-8 gange om dagen.

Med korrekt og hensigtsmæssig behandling af conjunctivitis prognose er altid positiv. I fremskredne tilfælde, komplicerede læsioner i hornhinden faldt muligvis vision.


Relaterede artikler
Conjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen - TyperKolik hos spædbørn - tegn og symptomer
Conjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen - TyperInfluenza er et barn: vi behandles hjemme
Conjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen - TyperMeningitis hos børn: årsager og behandling
Conjunctivitis hos børn - der kendetegner sygdommen - TyperHoste medicin til børn: opmærksomhed på sammensætningen
Tags af artiklen:
  • børnesygdomme,
  • conjunctivitis
  • Mælk tænder hos børn - ikke uden problemer
  • Hoste hos spædbørn - da sygdommen kan manifestere sig